SMRTEĽNÁ NEHODA: Zrážka dvoch vozidiel si vyžiadala jeden život

05.01.2021 Levoča

Levoča 5. januára (TASR) – Polícia začala trestné stíhanie v prípade smrteľnej dopravnej nehody, ktorá sa stala v pondelok (4. 1.) podvečer v Levoči v mestskej časti Levočské Lúky smerom na Spišskú Novú Ves. Pri nehode zomrel 54-ročný muž. TASR o tom informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

„Na uvedenom úseku cesty došlo k zrážke dvoch osobných motorových vozidiel. Dvadsaťtriročný vodič vozidla značky BMW z doposiaľ nezistenej príčiny prešiel do protismeru, kde narazil do osobného vozidla značky Škoda. Toto vozidlo viedol 54-ročný Levočan, s ním vo vozidle boli aj 50-ročná žena a 17-ročné dievča,“ opísala Ligdayová. Obe spolujazdkyne podľa jej slov utrpeli pri nehode vážne zranenia, pričom vodič zraneniam na mieste podľahol.

Ako ozrejmila hovorkyňa, dychová skúška u mladého vodiča BMW nepotvrdila prítomnosť alkoholu. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia a tiež ublíženia na zdraví. „Polícia k objasneniu prípadu prizvala aj znalca z odboru dopravy. Presné okolnosti, ako aj presná príčina je v štádiu objasňovania,“ dodala Ligdayová.
 

Vyberte región